DARK DETOX 24h Cream

Τα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης της NORNTIS Pharmaceutical, δημιούργησαν μία εξαιρετική κρέμα 24ωρης δράσης-χρήσης με αποτοξινωτική δράση χάρη στον ενεργό άνθρακα που περιέχει. Πλούσια σε φυσικά και βιολογικά εκχυλίσματα όπως Argan oil, ST. John's Wortextract C Βαλσαμόλαδο κ.α. Χάρη στον εκπληκτικό συνδυασμό συστατικών που περιέχει ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος και είναι πηγή τροφής και ενυδάτωσης για την επιδερμίδα.

Ενεργός άνθρακας με αποτοξινωτική δράση . Το Charcoal Powder είναι ένα καταπληκτικό προϊόν που έχει πολλές εφαρμογές. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν 100% καθαρό ενεργό άνθρακα (Activated Charcoal), φυτικής προέλευσης (κοκκοφοίνικας).  Ο ενεργός άνθρακας έχει τη σημαντική ιδιότητα πως μπορεί να απορροφά χιλιάδες φορές το βάρος του, σε βαρέα μέταλλα, τοξίνες, δηλητήρια και άλλες χημικές ουσίες. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται ευρύτατα στα νοσοκομεία στις περιπτώσεις δηλητηριάσεων. Στη περίπτωση της παρασκευής καλλυντικών απορροφά αποτελεσματικά από την επιδερμίδα τις τοξίνες και την καθαρίζει σε βάθος σε περίπτωση που είναι ιδιαίτερα λιπαρή “τραβώντας” το “λάδι” από τους πόρους.

Το χαμομήλι διαθέτει τρεις πολύ βασικές ιδιότητες. Θεωρείται αγχολυτικό, αντισπασμωδικό και αντιβακτηριακό. Η τελευταία ιδιότητα του, είναι εκείνη που δίνει στο Χαμομηλέλαιο μία ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα φυτικά έλαια. Είναι γνωστό πως το χαμομηλέλαιο έχει θετική επίδραση στην ευερέθιστη και πάρα πολύ ξηρή επιδερμίδα (dehydrated). Φαίνεται να καταπολεμά αποτελεσματικά τους παράγοντες που προκαλούν στην επιδερμίδα “φαγούρα”, τοπικούς ερεθισμούς και “κοκκινίλες”. Το Χαμομηλέλαιο “ηρεμεί” την ερεθισμένη επιδερμίδα και την προστατεύει από τοπικές λοιμώξεις και μυκητιάσεις. Θεωρείται ακόμη, πως το Χαμομηλέλαιο συμβάλει στην περιποίηση των κουρασμένων, πονεμένων ή “πιασμένων” μυών καθώς και στην ανακούφιση (με απαλό μασάζ) από τους ρευματικούς πόνους. Χαλαρώνει το σώμα και αντιμετωπίζει το “σφίξιμο” των μυών που αποτελεί αποτέλεσμα του καθημερινού stress.

Tο αβοκάντο είναι φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες και γι’ αυτό ιδιαίτερα θρεπτικό για τον οργανισμό μας . Διευκολύνει το σώμα να απορροφήσει περισσότερα λιποδιασπώμενα συστατικά από τις τροφές, όπως VIT A , E , B καροτίνη κ.ά. Έχει σημαντική συνεισφορά στην κοσμητολογία. Πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C και E, διαθέτει σημαντικές ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Tο λάδι αβοκάντο χρησιμοποιείται ως βασικό φυτικό λάδι για μασάζ. Επίσης, όταν απλωθεί στην επιδερμίδα, λειτουργεί ως φίλτρο για την ηλιακή ακτινοβολία, είναι υποαλλεργικό και μοιάζει με τη λανολίνη, καθώς έχει και αυτό τη δυνατότητα να εισχωρεί βαθιά στο δέρμα, δρώντας ενυδατικά και μαλακτικά.

Ενυδατώνει σε βάθος, αναδομεί τα κύτταρα, λειαίνει και μειώνει τις ρυτίδες, χαρίζει ελαστικότητα στο δέρμα, μειώνει σημαντικά τα σημάδια και τις παλιές ουλές, ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος, καταπραϋνει από τους ερεθισμούς. Ιδανικό για το μασάζ σώματος στα μωρά και μικρά παιδιά. Ιδανικό για να χαρίζει λάμψη στα ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά, τονώνει τις ρίζες και συντελεί δυναμικά κατά της τριχόπτωσης. Το έλαιο Αργκάν είναι εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη Α, Ε και λιπαρά οξέα Ωμέγα 6 και 9.

Το χόρτο του Αγίου Ιωάννη (st John’s wort), γνωστό στη χώρα μας ως βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο, είναι ένα βότανο με καταπραϋντικές ιδιότητες .Έχει αποδειχθεί ότι το St. John’s Wort έχει επίσης και ηρεμιστικές ιδιότητες χρησιμοποιείται και για τη φροντίδα των πληγών (αντιβακτηριδιακό).

Το κολλαγόνο είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων   δίνοντας στο δέρμα ελαστικότητα και αντοχή Η στέρηση του κολλαγόνου προκαλεί ρυτίδες και άλλα δερματικά προβλήματα . Ως αποτέλεσμα, το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στα θηλαστικά, που αντιπροσωπεύει περίπου το 30% της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη στο ανθρώπινου σώμα. Θεωρείται ότι είναι η «κόλλα που κρατά το σώμα μαζί».

Το Crosilk ™ Liquid είναι ένα ενεργό διάλυμα 16% αμινοξέων . Λόγω του μικρού μεγέθους του, το Crosilk ™ Liquid συνδέεται έντονα με πρωτεϊνικές επιφάνειες. Τα αμινοξέα είναι πολύ υγροσκοπικά και όταν συνδέονται με τα μαλλιά ή το δέρμα, γίνονται ισχυροί παράγοντες ενυδάτωσης. Το Crosilk ™ Liquid μπορεί να προσφέρει μια μεταξένια αίσθηση στο δέρμα.

– Το φυτό έχει 200 περίπου συστατικά που το καθιστούν ένα ισχυρό φάρμακο. Περιέχει αμινοξέα , ανθρακινόνες (12 ανθρακινόνες βρίσκονται στο φλοιό της και έχουν αντιβιοτικές, βακτηριοκτόνες, αντιιικές, αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες), ένζυμα (αμυλάση, καταλάση, αλκαλική φωσφατάση κ.α), λιγνίνη, μέταλλα (ασβέστιο, χαλκός, σίδηρος, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορος, νάτριο, ψευδάργυρος), σάκχαρα (μονοσακχαρίτες και πολυσακχαρίτες), μαλικό οξύ, σαλικυλικό οξύ, σαπωνίνες, στεροειδή-λιπαρά οξέα, λεκτίνες και βιταμίνες (Α,Β,Β2,Β3,Β6,Β12,C,Ε). Λόγω των εκατοντάδων ευεργετικών συστατικών που βρίσκονται στο ζελέ της, η aloe vera μπορεί να σας ωφελήσει με διάφορους τρόπους, αρκεί να την ανακαλύψετε. Συγκεκριμένα:
⦁ Βοηθά στην επούλωση τραυμάτων και καταπραΰνει ερεθισμούς του δέρματος και εγκαύματα, καθώς το gel της παρουσιάζει μεγάλη απορροφητικότητα
⦁ Συμβάλλει στην καταπολέμηση της ακμής, των δερματικών αλλεργιών, ενώ επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος, είτε με εσωτερική, είτε με εξωτερική χρήση
⦁ Αποτοξινώνει τον οργανισμό χάρη στις βιταμίνες της, όταν καταναλώνεται εσωτερικά σε μορφή χυμού ή ταμπλέτας
⦁ Κάνει καλό στην πέψη και αντιμετωπίζει σε ένα βαθμό τη δυσκοιλιότητα όταν καταναλώνεται εσωτερικά
⦁ Συμβάλλει στην υγεία των ούλων
⦁ Ενισχύει το ανοσοποιητικό
⦁ Κάνει καλό στις αρθρώσεις τόσο με εσωτερική, όσο και με εξωτερική χρήση
⦁ Μειώνει τον κνησμό και τα υπόλοιπα συμπτώματα της πιτυρίδας
⦁ Αντιμετωπίζει τους μύκητες στα πόδια με τη χρήση gel
⦁ Φαίνεται πως μπορεί να δράσει και κατά του διαβήτη με την κατανάλωση του χυμού της, ο οποίος συμβάλλει στη μείωση του σακχάρου
⦁ Περιορίζει μυοσκελετικούς πόνους

Η πανθενόλη αποτελεί την αλκοολική μορφή του παντοθενικού οξέος ή αλλιώς της βιταμίνης Β5 και ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β το οποίο βρίσκεται σε όλα τα ζωντανά κύτταρα. Όταν χρησιμοποιείται τοπικά απορροφάται από την επιδερμίδα, απελευθερώνει τη βιταμίνη Β5 και μετατρέπεται σε παντοθενικό οξύ. Πρόκειται για υδροδιαλυτή βιταμίνη , θεμελιώδες συστατικό του συνένζυμου- Α, μιας ουσίας με ζωτικό ρόλο στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών. Η πανθενόλη είναι ένα από τα πρώτα συστατικά που χρησιμοποιούνται ευρέως από τη σύγχρονη κοσμητολογία αφού όπως αποδεικνύεται η τοπική της χρήση συμβάλλει δραστικά στην επούλωση δερματικών πληγών, εγκαυμάτων, καλμάρει άμεσα τυχόν μικροερεθισμούς του δέρματος. Θεωρείται ασφαλές συστατικό και στοχεύει στη βελτίωση της επιδερμίδας.
⦁ Ενυδατική δράση. H πανθενόλη είναι ένα φυσικό, υγραντικό συστατικό, το οποίο, όταν περιλαμβάνεται στη σύνθεση καλλυντικών προϊόντων, εξασφαλίζει πλούσια και άμεση ενυδάτωση. Στα υπέρ σημειώστε την άμεση και σε μεγάλο βάθος απορροφητικότητα της πανθενόλης . Που σημαίνει ότι αναπληρώνοντας τις φυσικές απώλειες υγρασίας «γεμίζει» εκ των έσω τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, οι οποίες έχουν σχηματιστεί στην επιφάνεια. Ή, πιο απλά στην πλούσια ενυδατική προσθέστε την αναζωογονητική και αντιγηραντική δράση.
⦁ Καταπραϋντική φροντίδα. Χάρη στην πλούσια ενυδατική της δράση και τη μεγάλη διεισδυτικότητα, η πανθενόλη επιτυγχάνει να καταπραΰνει άμεσα τους μικροερεθισμούς της επιδερμίδας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που αποτελεί βασικό συστατικό σε προϊόντα για την άμεση ανακούφιση της επιδερμίδας από έντονο κνησμό, ξηρότητα ή ηλιακό έγκαυμα.

Πρόκειται για εκλεκτό συστατικό  για  προϊόντα φροντίδας και επανόρθωσης ευαίσθητης, ερεθισμένης ή με ακμή επιδερμίδας. Eίναι γνωστή για τις επουλωτικές, καταπραϋντικές και ηρεμιστικές ιδιότητες. Η αλλαντοΐνη  χρησιμοποιείται λόγω της κερατολυτικής της σύστασης (της ιδιότητας της δηλαδή να μαλακώνει την κερατίνη )και ως εκ τούτου να ενυδατώνει και να μαλακώνει το δέρμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποσοστό 0.5 %-1 %, ιδιαίτερα δε σε καλλυντικά που προορίζονται για πολύ ξηρά ή σκασμένα δέρματα.

⦁ Λόγω της ισχυρής κερατολυτικής της δραστηριότητας βοηθά στην ταχύτερη αποβολή των κερατινοκυττάρων από την επιδερμίδα, κάνοντάς την πιο φωτεινή
⦁ Επιταχύνει την ανάπτυξη υγιούς ιστού και με τον τρόπο αυτό αναγεννά και αναδομεί την επιδερμίδα
⦁ Ενεργεί σαν προστατευτικό φράγμα κατά της ξηρότητας του δέρματος, βελτιώνοντας τη δυνατότητά του να συγκρατεί νερό, με αποτέλεσμα να κάνει την επιδερμίδα λεία και απαλή
⦁ Ενισχύει την υγεία της επιδερμίδας, βοηθώντας στη επούλωση εγκαυμάτων, πληγών και ουλών
⦁ Συντελεί στον περιορισμό όλων των τύπων ερεθισμού του δέρματος.

Γιατί το λέμε έτσι; To 1934, o Karl Meyer και ο βοηθός του John Palmer, μελετώντας το υαλοειδές υγρό στο βολβό του ματιού μιας αγελάδας απομόνωσαν μια άγνωστη μέχρι τότε ένωση δύο σακχάρων, το ένα από τα οποία ήταν το ουρονικό οξύ. Θέλοντας να δώσουν στην ανακάλυψή τους ένα όνομα, δανείστηκαν την ελληνική λέξη «ύαλος» -λόγω της διαύγειας της ένωσης-και έφτιαξαν μια νέα σύνθετη λέξη, το υαλουρονικό οξύ.

Υπάρχει και στον άνθρωπο; Ναι, όπως και σε όλα τα θηλαστικά. Ο ομφάλιος λώρος είναι πλούσιος σε υαλουρονικό οξύ ενώ στο σώμα ενός ανθρώπου , κατανεμημένα σε πολλά σημεία, όπως στις αρθρώσεις, στο βολβό του ματιού, και στο δέρμα. Εκεί εντοπίζεται το 50% της συνολικής ποσότητας που διαθέτει ο οργανισμός μας.

Τι προσφέρει στον οργανισμό; Στο δέρμα, προσφέρει ενυδάτωση, αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη προστασία, επιταχύνει την επούλωση και συμβάλλει στη διατήρηση του σχήματος, της σφριγηλότητας και της πλαστικότητας της επιδερμίδας. To υαλουρονικό οξύ που παράγει το σώμα μας, ζει 1-3 μέρες, ύστερα ανακυκλώνεται και τη θέση του παίρνει νέο. Με το πέρασμα όμως του χρόνου, -αλλά και νωρίτερα, με τις επιθέσεις που δέχεται το δέρμα μας καθημερινά από το περιβάλλον- η παραγωγή νέου υαλουρονικού οξέος μειώνεται δραματικά, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να εμφανίζει σημάδια αφυδάτωσης, στην επιφάνειά της να διαγράφονται εντονότερα οι γραμμές και οι ρυτίδες και το πρόσωπο σταδιακά να «αδειάζει» , χάνοντας την πλαστικότητά του.
Ακούμε συνέχεια για μοριακό βάρος. Τελικά το μέγεθος (του… υαλουρονικού οξέος) μετράει; Απολύτως! Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα μακρομόριο, έχει δηλαδή από τη φύση του μεγάλο μοριακό βάρος. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να διαπεράσει τον προστατευτικό φραγμό της κερατίνης στιβάδας με αποτέλεσμα να μένει στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Η βιομηχανία καλλυντικών όμως, θέλοντας να αξιοποιήσει, στο μέγιστο βαθμό, τις ιδιότητές του , το… έσπασε σε μικρότερα κομμάτια, έτσι ώστε να διεισδύουν σε βάθος και να φτάνουν στο ζωντανό τμήμα της επιδερμίδας, στα όριά της με το χόριο. Έτσι σήμερα, οι περισσότερες συνθέσεις- κυρίως όμως οι αντιγηραντικές- περιέχουν υαλουρονικό οξύ διαφορετικού μοριακού βάρους, για να μπορεί να δρα σε όλες τις στιβάδες του δέρματος.
⦁ Το υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους είναι ένα εξαιρετικό ενυδατικό συστατικό γιατί το αόρατο φιλμ που σχηματίζει στην κερατίνη στιβάδα, αποτρέπει την απώλεια υγρασίας, αυξάνοντας τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας και βελτιώνει άμεσα την όψη της.
⦁ Το υαλουρονικό οξύ μεσαίου μοριακού βάρους, δεσμεύει νερό από το περιβάλλον και διαπερνώντας τον φυσιολογικό προστατευτικό φραγμό της κερατίνης στιβάδας, το αποδεσμεύει στις βαθύτερες στιβάδες αναπληρώνοντας εκ των έσω τις απώλειες των κυττάρων σε υγρασία, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει πιο «γεμάτη» και οι ρυτίδες πιο λείες..
⦁ Το υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους (υδρολυμένο υαλουρονικό οξύ ή υαλουρονικό νάτριο) φτάνει ακόμα βαθύτερα και δρα πλέον σαν αντιγηραντικό συστατικό. Ενισχύει τη μικροκυκλοφορία και τον μεταβολισμό των κυττάρων, βελτιώνοντας τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Προερχόμενος από τη ρίζα γλυκόριζας, το γλυκυρρεϊνικό οξύ έχει αντιφλεγμονώδεις δράσεις όταν χρησιμοποιείται τοπικά.

DARK DETOX CLEANING Mask

Τα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης της NORNTIS Pharmaceutical, δημιούργησαν μία εξαιρετική καθαριστική μάσκα προσώπου βασισμένη στον ενεργό άνθρακα. Καθαρίζει βαθιά την επιδερμίδα και εξαφανίζει αποτελεσματικά τα μαύρα στίγματα. Ταυτόχρονα χάρη στα ενεργά συστατικά όπως Calendula, Betula, Panthenol κ.α. απαλύνει και ενυδατώνει την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα. Κατάλληλη για όλους του τύπους δέρματος, ιδανική για λιπαρά και ακνεϊκά δέρματα, απομακρύνει εύκολα τα νεκρά κύτταρα, τα μαύρα στίγματα, το σμήγμα και τους συσσωρευμένους ρύπους από τους πόρους συσφίγγοντας τους ενώ παράλληλα προσδίδει ματ όψη κάνοντας το δέρμα σας υγιές, καθαρό και τέλεια απαλό.

Norntis Black Soap

DETOX CLEANSING Black Soap

Τα εργαστήρια της NORNTIS Pharmaceutical, δημιούργησαν ένα εξαιρετικό υγρό σαπούνι καθαρισμού για το πρόσωπο με ενεργό άνθρακα και με αποτοξινωτική βαθιά καθαριστική δράση για όλους τους τύπους δέρματος και ιδιαίτερα για λιπαρές-νεανικές επιδερμίδες. Βασισμένο σε εξαιρετικά επιφανειοδραστικά και στην δράση του ενεργού άνθρακα, το σαπούνι αυτό καθαρίζει σε βάθος, ενεργεί σαν αποτοξινωτικό για την επιδερμίδα ενώ χάρη στα δραστικά συστατικά του όπως Allantoine με απαλυντική δράση, Orchid complex, αίσθηση απαλότητας χωρίς λιπαρά, Calendula, με ενυδατική αναπλαστική δράση, Chamomile Extract, με δράση κατά των ερεθισμών του δέρματος, Unimoist U 125 NP, σύμπλεγμα αμινοξέων με ρυθμιστική ενυδατική δράση και Panthenol, με ενυδατική απαλυντική δράση, χαρίζει στην επιδερμίδα την έντονη αίσθηση αποτοξίνωσης και καθαριότητας, ενυδάτωση και εξαιρετικά φίνα και λαμπερή όψη!